СРПСКИ 🇷🇸

Председник Чешке Републике Милош Земан је данас у својој канцеларији на Прашкој тврђави, уз присуство председника Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње Радима Паненке, потписао своју пријаву за чланство у нашој асоцијацији.

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић завршио је тродневну посету Чешкој Републици. Ово је доказ да, након посете председника Вучића у мају, две земље настављају да развијају своје односе.

Апелациони суд косовских Албанаца у Приштини осудио је Ивана Тодосијевића, заменика и председника округа Звечан, на две године затвора. Званично оправдање је "говор мржње". Уствари, како је рекао председник Србије Вучић, Тодосијевић је говорио истину.

Медијске спекулације да влада у Атини намерава да се окрене након дугог низа година и започне дипломатско зближавање са привременим властима косовских Албанаца у Приштини су завршене. Грчки премијер је то јасно оповргао.

Амбасадор Србије у Москви, новинар и војно-политички аналитичар Мирослав Лазански, неочекивано је преминуо у својој београдској кући. Имао је 71 годину, разлог смрти био је инфаркт.

Српска привреда пробудила се као једна од првих у Европи након епидемије ковида. Индустрија и други сектори напредовали су великом брзином, а економски раст достигао је рекордне нивое.