Српска вакцинација важи у Чешкој. Влада је званично одобрила признавање сертификата

08.06.2021

Влада Републике Чешке је, по договору са Србијом, на свом заседању одобрила признавање потврда о вакцинацији против Covid-19 које је издала влада Републике Србије.

Након посете српског председника Вучића у Прагу и остварења српског обећања о даривању вакцина за чешке држављане у виду 100 620 доза вакцине Pfizer, уследио је још један успешан догађај. 

Влада премијера Бабиша је на свом недавном заседању одобрила признавање српских потврда о вакцинацији у Чешкој. Влада је овим гестом помогла, не само у побољшању услова путовања између наше две државе, али и Србима који живе у Прагу, који су у претходном периоду примили вакцину у Србији.

Ова одлука помогла је такође великом броју чешких држављана, који су током пролећа искористили могућност и несебичност Србије и отпутовали да приме вакцину на пример у Београду. 

По обавештењу министра здравља Адама Војтjeха ће ова одлука ступити на снагу од 21. јуна 2021. Србија је овим постала једина земља, нечланица ЕУ, на свету, чије ће потврде о вакцинацији важити на простору Чешке републике.