Пријем код Арнa Гујонa у Београду

25.05.2022

редставнике Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње Радима Паненку и Мариана Степановића примио је у Београду Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону у Министарству спољних послова.

Протеклих дана у Београду је одржан планирани састанак руководства Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње са Арном Гујоном, који води одељење за сарадњу са дијаспором у тамошњем Министарству спољних послова. Пријем је одржан у Гујоновој канцеларији у седишту министарства.

Мариан Степановић и Радим Паненка су Арна Гујона упознали са суштином рада удружења, основном мисијом и планом деловања у блиској и даљој будућности.Арно Гујон је похвалио иницијативу Чешко-српске асоцијације као кровне организације, чији је циљ да ради на даљем јачању међусобних чешко-српских односа на друштвеном, културном и пословном нивоу. Повели су се разговори и о теми сарадње удружења и ресора за дијаспору.

Руководство Чешко-српске асоцијације упознало је директора Гујона са пројектом председника асоцијације, који припрема издавање књигe о Косову и Метохији, што је Арно Гујон веома ценио.

На крају, али не и најмање важно, позвали смо Арна Гујона да посети Праг поводом планираног свечаног представљања ове књиге, током друге половине ове године. Поводом његове посете, Чешко-српскa асоцијацијa узајамне сарадње организоваће и заједнички састанак са српском дијаспором у Чешкој и свим српским културним и фолклорним друштвима.