Председник Чешке Републике Милош Земан постао је члан Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње

26.01.2022
Председник Чешке Републике Милош Земан је данас у својој канцеларији на Прашкој тврђави, уз присуство председника Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње Радима Паненке, потписао своју пријаву за чланство у нашој асоцијацији.

Председник републике је овим чином званично изразио подршку нашим делатностима у области развоја чешко-српских односа, који имају историјску традицију још од времена првог чехословачког председника Томаша Гарика Масарика.

Милош Земан је већ дуже време познат по свом позитивном односу ка Србији и српском народу. Потпис пријаве за чланство у нашој асоцијацији схватамо као потврду ове тврдње. Од срца желимо добродошлицу у наше редове председнику Чешке Републике.

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње на челу са председником Радимом Паненком и управним одбором, који чине Мариан Степановић и Катарина Буђевац, изражавају најдубљу захвалост господину председнику Земану за његову несебичну подршку, коју је нашој асоцијацији изразио усмено још пре почетка њеног постојања, а сада је и потврдио својим званичним потписом. Игром случаја се овај догађај одиграо на дан деветогодишњице, када је Милош Земан по први пут изабран за председника, а такође и дан пре прославе Св. Саве, великог заштитника српског народа.

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње је основана половином прошле године са циљем да пре свега помогне у развоју међусобних односа наших двеју држава Чешке и Србије на грађанском, друштвеном и економском институцијалном нивоу.

Праг, 26. јануар 2022