Божићна хуманитарна манифестација у Београду

24.01.2023

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње је заједно са приватним донаторима прикупила средства и припремила поклон пакете за српску децу и омладину ометену у развоју поводом божићних празника.

Задовољство нам је што смо крајем прошле године успели да прикупимо новчане прилоге неколико чешких, српских и чешко-српских породица за реализацију мале хуманитарне помоћи у виду куповине божићних поклон пакета. Они су уручени лично у објекту у Београду за време православног Божића.

Мала помоћ, која их је на наше задовољство веома обрадовала, припала је Центру за смештај и дневни боравак Вождовац у Београду, који је објекат за децу и адолесценте са сметњама у развоју. Свако од 24 деце је добило свој поклон пакет, а сви заједно један пакетић са разним забавним играма.

Поклон пакете су лично уручили оснивачи Чешко-српске асоцијације узајамне сарадње Катарина Степановић и Мариан Степановић.

Захваљујемо се свим великодушним донаторима који су финансијски допринели овој хуманитарној акцији.

Захваљујемо се директорки овог објекта госпођи Дивни Илић на помоћи око организације и примопредаје. 

На крају, захваљујемо се и амбасадору Републике Србије у Прагу, господину Бериславу Векићу, на помоћи у проналажењу одговарајућег објекта и договору контакта.

Чешко-српска асоцијација узајамне сарадње ће свакако наставити са активностима у хуманитарном смислу, укључујући и сарадњу са Центром за смештај и дневни боравак Вождовац. 

Ако сте заинтересовани да лично учествујете у даљој помоћи, будите слободни да нас контактирајте на е-маил: info@czechia-serbia.com