Аустријски канцелар: Србија је успешна, економија расте. Подржавам Вучића

20.06.2021

Србија има пуну подршку Аустрије. У интервјуу за Тањуг, савезни канцелар Себастијан Курц рекао је да у потпуности подржава председника Србије Вучића, који је своју земљу ставио на успешан економски пут.

Аустријски канцелар одбацује критике које су на Србију падале из неких праваца због његове сарадње са Русијом и Кином. Према његовим речима, ова критика је неоснована.

"Србија је остварила значајан напредак и развија се врло позитивно, што мора бити награђено напретком на њеном европском путу. Све друго довело би до тога да Европска унија изгуби кредибилитет у региону. Много је тога у игри", рекао је Курц.

Изразио је подршку председнику Вучићу, oценио је да је у Србији спровео многе реформе. "Води земљу на успешном економском путу, добро је водио земљу у борби против пандемије и има нашу пуну подршку. Председник Вучић је у праву да je Србија обавила много доброг посла и заслужује адекватан напредак на европскoм путу ", рекао је Себастијан Курц.

"Сасвим је разумљиво да земља која није чланица ЕУ економски сарађује са другим деловима света. Русија и Кина су важни трговински партнери Србије. Критике сматрам неоснованим, јер многе европске земље тргују са Русијом и Кином и имају веома блиске политичке односe. Погрешно је критиковати Србију због истог. Ако се Европска унија буде односила према Србији и њеном народу с поштовањем, утолико ће позитивније расположење бити према ЕУ", додао је аустријски канцелар, радујући се својој будућој посети Србијe.